onsdag 11 november 2009

Uppfräschning av PIM-sidan

PIM-sidan www.pim.skolverket.se har fått en rejäl ansiktslyftning! Det är på PIM-sidan du hittar kursmaterial, instruktionsfilmer, handledningar etc. som du behöver för att klara examinationsfrågor och lösa examinationsuppgifterna.

Jag har kikat runt och tittat på ett par filmer och jag är mycket nöjd! Förutom att layouten nu är lite luftigare och mer tilltalande, så är den stora skillnaden att innehållet nu kan anpassas till olika operativsystem (t.ex. Vista eller XP) och programversioner (t.ex. Office 2003 eller Office 2007).

Instruktionsfilmerna är den stora behållningen på www.pim.skolverket.se. Nu är de alltså anpassade till de program som fler och fler nu har hemma och som skolan kommer att gå över till under vårterminen. Bra snabbkurser i t.ex. Word eller PowerPoint 2007 alltså!

Läs mer om nya PIM i det här blogginläggget http://uggleblogg.pedagogbloggar.se/2009/11/11/pim-2009/, eller besök själva sidan: http://89.189.201.27/xp/. Under en månad kommer både äldre och nyare versionen finnas kvar, innan "gamla PIM" avvecklas.

måndag 9 november 2009

PIM-bloggen blir PIM4-resurs

Jag låter nu bloggen leva vidare som resurssida för de som vill gå vidare till PIM 4, eller de som kan tänkas vara intresserade av pedagogiska IT- och webbresurser i största allmänhet.

Jag har låtit alla som nått PIM 3 på Vinstagårdsskolan stå kvar på sändlistan för att få notifieringar (facebook-ord :) om när bloggen uppdateras. Vill du tas bort från den sändlistan meddelar du bara mig, så fixar jag det.

Jag har så smått börjat skissa på PIM-nivå 4. Det innehåller främst Excel och ljudredigering. Ljudredigeringsmomentet ska inte avskräcka någon tycker jag, det är mycket enklare än det låter, särskilt om man använder den webbaserade programvaran Myna. Se videon här (jag återkommer snart med en lite utförligare beskrivning av vad PIM4-uppgiften går ut på):


tisdag 3 november 2009

Information "post PIM".

Än en gång vill jag framföra hur imponerad jag är över insatserna på "PIM-dagarna" vecka 44! Tack till alla som deltog och grattis till alla som blivit godkända på olika PIM-nivåer!

En del av er har bara lite smågrejer kvar för att bli godkända (t.ex. spela in en berättarröst) och jag tänkte försöka hjälpa till med detta vid tillfälle, när jag kommer tillbaka (i bloggande stund vabbar jag).

Andra har mer arbete kvar, som inte kan klaras av på kort tid. Vi får försöka organisera uppsamlingsheat under läsåret, men det är naturligtvis en skolledningsfråga att planera när och hur detta går till.

Till alla som når PIM-nivå 3 utdelas diplom, dels i ett lite "informellt" sammanhang på Vinstagårdsskolan (senare under läsåret), dels i ett mer formellt sammanhang i stadens och utbildningsförvaltningens regi. När detta eventuellt sker vet jag inte, jag gissar på nästa läsår.

Jag tänkte gå vidare till PIM-nivå 4 och för de av er som vill göra detsamma låter jag denna blogg leva vidare med tips och idéer. Övriga tar jag bort från sändlistan (som vidarebefordrar mina blogginlägg till er e-post). Maila mig om du vill fortsätta stå kvar på listan!