onsdag 11 november 2009

Uppfräschning av PIM-sidan

PIM-sidan www.pim.skolverket.se har fått en rejäl ansiktslyftning! Det är på PIM-sidan du hittar kursmaterial, instruktionsfilmer, handledningar etc. som du behöver för att klara examinationsfrågor och lösa examinationsuppgifterna.

Jag har kikat runt och tittat på ett par filmer och jag är mycket nöjd! Förutom att layouten nu är lite luftigare och mer tilltalande, så är den stora skillnaden att innehållet nu kan anpassas till olika operativsystem (t.ex. Vista eller XP) och programversioner (t.ex. Office 2003 eller Office 2007).

Instruktionsfilmerna är den stora behållningen på www.pim.skolverket.se. Nu är de alltså anpassade till de program som fler och fler nu har hemma och som skolan kommer att gå över till under vårterminen. Bra snabbkurser i t.ex. Word eller PowerPoint 2007 alltså!

Läs mer om nya PIM i det här blogginläggget http://uggleblogg.pedagogbloggar.se/2009/11/11/pim-2009/, eller besök själva sidan: http://89.189.201.27/xp/. Under en månad kommer både äldre och nyare versionen finnas kvar, innan "gamla PIM" avvecklas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar